cum se fabrica biodieselul

CUM SE FABRICA
Pentru a vedea principiul vizitati: http://www.c00lstuff.com/1055/Homemade_BioDiesel/

Se pleaca de la ulei vegetal brut, care se poate obtine din seminte de rapita, soia sau floarea soarelui, prin presare la cald sau la rece, sau ulei vegetal uzat, colectat de la fast-fooduri sau restaurante. Pe timp de vara, se poate obtine si din ulei de palmier (cu 15%mai ieftin) sau din grasimi animale (cu 40%mai ieftine).
In Martie 2007 cand am facut eu probele tehnologice la fabrica plecand de la ulei brut de floarea soarelui (nerafinat, pe care l-am cumparat cu 1.85 RON/litru- pretul cu TVA), la care se adaugau preturile de la: chirii, salarii, energie electrica, consumabile si de la celelalte ingrediente care se adauga in procesul tehnologic (metanol, silicat de magneziu si metoxid de sodiu) de 0.55 RON, am ajuns la un pret de productie de 2.4 RON/litru, iar la Arpechim Pitesti pretul de livrare En gros (la nivel de cisterna), era de 2.85 RON/litru.

Daca profitul net pe litrul de biodiesel este de minim 0.2 RON, numai la 10000 litri pe zi ar insemna 2000 RON. Lucrand minim 25 zile pe luna rezulta 50000 RON/luna.
Procesul tehnologic:
Se incalzeste si se mentine uleiul la 60 grade Celsius in Preincalzitorul de ulei. Apoi, se introduce o sarja de 400 litri printr-un contor debitmetric in Reactor (acesta este creerul instalatiei). Tot in Reactor se introduce siMetanolul, dar si Metoxidul de sodiu (nemtesc, marca Degussa), apoi se mixeaza, temperatura scazand la 30 grade Celsius. Se incalzesc toate acestea pana la 85 grade Celsius, cand, la presiunea de 1.2-1.3 Bari, amestecul trecand prin niste sectiuni special proiectate, are loc o reactie chimica denumita si TRANSESTERIFICAREA uleiului, adica transformarea acestuia in doua componente cu densitati diferite: Biodiesel si Glicerol. Apoi se transvazeaza in unul din cele 5 Bazine de decantare de cate 600 litri, unde compusul dens al uleiului numit glicerol, dupa 2 ore se aduna la fundul acestora, iar biodieselul brut ramane deasupra lor. Apoi, se transvazeaza mai intai glicerolul si dupa aceea biodieselul. Glicerolul se poate folosi drept combustibil pentru incalzire, ca materie prima pentru fabricarea sapunului sau se poate purifica (cu o alta instalatie) in vederea obtinerii de Glicerina pura ( care se poate folosi la fabricarea medicamentelor si in industria cosmeticelor).
Urmeaza „spalarea uscata” sau purificarea biodieselului, care se face cu Silicat de magneziu, prin balbotare, cand se elimina eventualele urme de: acizi grasi, metanol si vapori de apa din biodiesel. Apoi, se face filtrarea la un micron, in vederea inlaturarii urmelor de magnesol, dupa care urmeaza Filtrarea finala a produsului si stocarea acestuia.
Instalatia contine: preincalzitor de ulei, presa si filtre ulei + un reactor Fast Breeder (sau 2 Reactoare fara presa), 5 bazine decantare glicerol, 2 bazine colectare glicerol, 3 bazine purificare magnesol, compresor aer, filtru magnesol, bazin intermediar, 2 bazine biodiesel si pompele de transvazare, conductele si contorul aferente. Mai am aprox. 2 tone de silicat de magneziu pentru purificare (inclus in pret), si: 2 Rezervoare a cate 33000 litri fiecare si o pompa transvazare biodiesel de 40 tone pe ora, care nu intra in acel pret.
Tot ce v-am descris mai sus este pentru productia biodieselului din ulei, unde se poate castiga min. 0.2 RON/litru. Daca doriti profit mai mare, puteti fabrica dvs. uleiul, folosind o presa de ulei. Srotul rezultat in urma presarii semintelor plantelor oleaginoase este foarte cautat pentru hrana animalelor si a pasarilor. Puteti opta pentru varianta cu 2 Reactoare, ceea ce duce la o productie de 19000 litri/zi sau mai multe . Suprafata necesara a halei este de 80mp. cu o putere instalata de 50 kw pentru Instalatia fara Presa de ulei , si de 120mp(cu putere instalata de 100 kw), pentru varianta care include si presa de ulei. Alte detalii puteti gasi pe: http://www.biodiesel.webgarden.ro

Reclame

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: