avantajele tehnologice ale instalatiei propuse

Avantajele tehnologice ale instalatiei de biodiesel propuse:
-eficienta energetica ridicata
-utilizarea celor mai revolutionare si noi solutii tehnice
-constructie compacta, modulara. Prin folosirea in paralel a mai multor module, capacitatea de productie poate creste de la 9600l/zi, la 19000l/zi, 28000l/zi, sau se pot folosi reactoare de capacitate mai mare: 1600l/h insemnand 38400l/zi
-nu se foloseste apa la spalarea biodieselului
-nu se elimina ape reziduale(cu taxe de epurare mari, continand produse chimice), si nu necesita sursa de apa
-prin purificarea cu silicat de magneziu se obtine un biocombustibil pur, necontaminat cuapa
-instalatiile poarta marca CE
-calitatea combustibilului produs este conforma cu normele EN14214 si ATSM
-procesoarele si toate anexele sunt antiex
-procesul nu produce reziduuri; glicerina poate fi folosita in diverse domenii: farmaceutic,cosmetic(dar trebuie purificata), sau la incalzirea spatiilor, utilizand arzatoare speciale
-toate unitatile de fabricare a biodieselului sunt realizate in conformitate cu normele UK/UE si sunt concepute sa respecte standardele de sanatate si siguranta.

De ce vand Instalatia?

In noiembrie 2006 cand am demarat aceasta afacere, am avut doar jumatate din suma necesara, pentru cealalta jumatate apeland lao societate de leasing. In acelasi timp am achitat atat utilajele dar si taxa de racordare la curentul electric. Utilajele au sosit din Anglia in 4 saptamani, dar curentul romanesc abia dupa 4 luni (desi transformatorul cu puterea necesara disponibila se afla la 80 m de hala de productie).

Asa ca m-a prins sfarsitul lunii Februarie 2007. Tot in februarie 2007 s-a emis Ordonanta de guvern nr.213, prin care Biodieselul din produs neaccizabil devenea produs accizabil, dar cu acciza „zero” (aceasta chestie numai in Romania se putea intampla), producatorii de biodiesel nemaiavand voie sa comercializeze produsul finit decat daca l-ar fi produs in conditii de Antrepozit fiscal. Asa ca m-am documentat ce presupune infiintarea de Antrepozit fiscal si am constatat ca imi trebuiau 15000 Euro pentru crearea acestuia, bani pe care eu nu i-am avut atunci. Mai nou insa, facand parte dintr-un Patronat al Producatorilor de Biodiesel, am aflat ca se poate infiinta Antrepozit fiscal si cu numai1000-1500 de Euro (cum se poate, este un secret pe care il voi divulga doar celui care va cumpara Instalatia de biodiesel)

Apoi a venit perioada de seceta din vara lui 2007 care nu s-a manifestat doar la noi, ci in aproape toata Europa, pretul uleiului brut (nerafinat) ajungand pe la 5 RON litrul.

Terenul si hala in care am eu utilajele de productie vor fi vandute in scurt timp, iar eu nu am cu ce sa le cumpar daca de un an si jumatate tot achit cate 7000 RON pe luna pe Leasing utilaje + Chirie hala.

De subliniat:

1.Pretul cu care vand Instalatia este cu 20000 Euro sub cel cu care am cumparat-o

2.Tot in acest pret sunt incluse aprox. 2000 kg.de magnesol (valoare=5500 Euro)

3.Puteti afla mai multe detalii accesand TOATE paginile siteului http://www.biodiesel.webgarden.ro

Reclame

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: